Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖNÉLETRAJZ

 

Nevem: Bereczki Zoltán, 1957. július 25-én születtem Békéscsabán. Édesapám pedagógus, édesanyám háztartásbeli volt.

Első lakóhelyem Tarhos község volt, itt kezdtem meg iskolai tanulmányaimat kitűnő, illetve jeles eredménnyel. A felső tagozatot már Békésen jártam, ugyanis 10 éves koromban ebbe a városba költöztünk.

Itt is jelesen tanultam, majd a középiskolát jó eredménnyel végeztem, így is érettségiztem 1975-ben a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium és Nyomdaipari Szakközépiskolában.

Eredeti szakmámat is itt szereztem, mint nyomdaipari formakészítő.

Első munkahelyem a Békés és Környéke ÁFÉSZ volt, bérelszámolóként foglalkoztattak. Ezután a szakmámban helyezkedtem el, mint reprodukciós fényképész a Hirdető nyomdájában.

Következett a világhírű KNER Nyomda (egyébként a középiskolai gyakorlataink is itt voltak), ahol lemezmásoló, majd gyártó lettem.

A békéscsabai Radnóti Könyvesboltban mint eladó, majd a Mezőkovácsházi 2.sz. Általános Iskolában tanárként dolgoztam.

Innen visszatértem a könyvesboltba, majd kisebb kerülők és a kötelező sorkatonaság következett.

Ezután a debreceni székhelyű KEVIÉP Vállalat Békési Főépítésvezetőségén találtam munkát, mint szociálpolitikai előadó, itt továbbfejlesztvén tudásom és képesítéseim körét – megszereztem a tűzvédelmi technikusi, a munkavédelmi technikusi oklevelet, illetve középfokú munkaügyi tanfolyamot végeztem.

Ennél a cégnél lettem KISZ-titkár, (korábban végeztem propagandistaképzőt, vezetőképzőt), majd ehhez 4 hetes KISZ-titkárképzőt végeztem.

Később kijártam a ML Esti Egyetem 3 éves általános tagozatát, majd a 2 éves filozófia szakosítót. A diploma kiosztására a rendszerváltás okán már nem került sor, így a felsőfokú végzettségemet állami szinten nem ismerik el.

A fenti szakmák gyakorlatát ezen a munkahelyen kezdtem, a biztosabb tudás birtokában 1989-ben Békés Megyei Agráripari Egyesülés Munka és Tűzvédelmi vezetője lettem.

Ezenközben már elvégezetem az OSZK lemezbemutató tanfolyamát, és mint B kategóriás lemezbemutató a gyakorlatban is hasznosítottam zenei ismereteim és vonzalmam.

Másik nagy szerelmem a film világa, ezért megszereztem a mozi üzemvezetői képzettséget is.

Ezen időszakban elvégeztem még a középfokú sportszervező, illetve az alapfoknak minősülő segédedzői tanfolyamot asztalitenisz sportágban.

Időközben B kategóriás jogosítványt szereztem, azóta mintegy 1 millió km-t vezettem.

A KEVIÉP-nél és a BAGE-nél csatolt munkakörben gondnoki munkakört is elláttam.

Ezután a Békési ÁFÉSZ Könyvesboltjának vezetője lettem. Melléktevékenységként  folytattam a diszkózást eleinte vállalkozóként, majd megalapítottam a Békési Kulturális és Kereskedelmi Szolgáltató Betéti Társaságot testvéremmel. Ennek beltagja és ügyvezetője voltam. Ekkor még csak műsorvezetéssel, könyv kis és nagykereskedelemmel foglalkoztunk, mely később bővült műszaki kereskedéssel, illetve különféle szaktanácsadási tevékenységekkel.

1991-ben családi okok miatt Budapestre költöztünk párommal, illetve az időközben született Zoltán nevű fiammal.

Itt a Hungaroton Szalon vezető-helyetteseként dolgoztam, majd a Quittner vállalat üzletkötőjeként CD- felvételeket, zenei videókat forgalmaztam Békés és Csongrád megyékben.

1992-től a rendészeti szakma is bekerült a repertoárba.

Először az ORFK-n, majd a BRFK-n dolgoztam, mint polgári fegyveres őr (természetesen letettem a fegyverkezelői vizsgát), van PAV II és PAV III vizsgám, majd amikor szakmává lett, 94-ben megszereztem a Személy és Vagyonőri képesítést. Ezt kamatoztattam a rendőrség után az OTP Security-nél, majd jelenlegi munkahelyemen is.

Másodállásban a Károlyi Mihály Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskolában oktatás-technikusként tevékenykedtem 2 tanéven keresztül.

1997 július 1. óta (az időközben sok-sok minisztérium vezetése alatt álló), Rákospalotai Javítóintézet a főállású foglalkoztatóm rendészeti munkakörben.

Mellékállásban továbbra is folytatom a cégvezetést, melynek időközben többször változott, illetve bővült a tevékenységi köre: pénzügyi tanácsadás (OTP Lakáskassza, ING biztosító, Allianz Hungária Biztosító), számítástechnikai szolgáltatások, valamint a székhelyváltás miatt a neve, mióta Budapesten élek HELP-BULL Bt lett a jogutód.

Jelenlegi fő profil a társasházi közös képviselet és az ahhoz szorosan csatlakozó tevékenységek. (gondnokság, liftügyelet, könyvelés, házipénztár kezelés, vagyonvédelmi szolgáltatások, szakmai tanácsadás.)

Ezt a munkát eleinte (immár évtizede) saját társasházamban kezdtem a tulajdonosok bizalmából, melyet úgy gondolom azóta kellően megszolgáltam, hiszen folyamatosan újraválasztanak.

Időközben megszereztem a középfokú társasházkezelői OKJ-s szakmát is, mert ez is kötelező lett, meg segíti is a szak- és jogszerű munkavégzést.

Hasonlóképpen levizsgáztam alap, majd középfokú szoftverüzemeltetőként, letettem az ECDL vizsgákat.

Szintén tanácsadói minőségben, illetve mint kereskedelmi forgalmazó számítástechnikai eszközökkel, CD, DVD lemez és hardver forgalmazással is  foglalkozunk. Igény estén szórakoztató elektronikai termékek, illetve kiegészítők is felkerülhetnek a termékpalettára.

89 óta élettársi kapcsolatban élek, 1 fiú gyermekem van, aki a hagyományokhoz méltóan kitűnő tanuló a kerület legjobb gimnáziumának kitűnő növendéke, több tanulmányi verseny győztese, illetve helyezettje. Az aktív sportolást már abbahagyta, műszaki egyetemre készül. Ő a cég propaganda és számítástechnikai ágának irányítója.

Párom egészségügyi végzettségű, a céget marketing és adminisztratív oldalról segíti.

Érdeklődési körömben meghatározó a zene: komoly és könnyű egyaránt, a film, a filozófia, politika és tudományok (csillagászat, fizika, kémia). Érdekel a szociológia, a gazdaság, a lélektan. Szeretek utazni, világot látni.

Vezetői posztot, mint KISZ-titkár, munka- és tűzvédelmi vezető, illetve mint boltvezető, majd szalon-vezető helyettes töltöttem be, valamint saját vállalkozásom gazdasági és technikai ügyvezetője vagyok.

Vagyoni helyzetem: Saját tulajdonú budapesti társasházi lakásban élünk a XVII. kerületben, 1 személygépkocsink van,  különösebb vagyontárgyaink nincsenek. Jelentős könyv, CD, film és zenegyűjteménnyel bírok.

A labdarúgás, kosárlabda, kézilabda után mint asztaliteniszező sportoltam.